- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
-
Set1.786
Chilierne i skolehaven er brugt, så jeg måtte ty til Rema 1000.
Men efter at der var en masse chilier til overs, konserverede jeg banditterne til senere brug. Tanken var at bruge dem til Chili con carne her i januar. Problemet var bare, at madkundskabslæreren glemte chilierne derhjemme, hvor de var blevet konserverede…
Syltning af chilier er mega nemt.
Jeg plejer at gemme mine chilier i fryseren, hvis jeg ikke får dem brugt. Og alligevel sker det, at jeg kommer til at købe en ny pakke chilier en gang i mellem. Og så gemmer jeg lidt igen. Jeg er heldigvis begyndt at fermentere og konservere en del, og her er jeg begyndt at samle mine chilier i patentglas. Så står de i køleskabet, hvor jeg altid kigger, bliver opmærksom på dem, husker dem og får dem brugt.
Syltede chilier
Christian SvaneVærktøj
- 1 Patentglas Størrelsen kan justeres efter mængden af chilier, som skal syltes.
Ingredienser
- 10-15 chilier
- 4 dl klar lagereddike
- 2 dl vand
- 50 g sukker
- 2-3 laurbærblade
- 1-2 kvist(-e) rosmarin
- Evt. et skvæt atamon til at skylle glasset
Sådan gør du
- Skold først dit patentglas med kogende vand og lad det stå og dryppe af på et rent viskestykke, mens du ordner chilierne. Skyl glasset i et skvæt atamon.
- Kom lagereddike, vand, sukker, rosmarin og laurbærblade i en kasserolle og giv det et opkog.
- Halvér chilierne, skrab kernerne ud og fjern den hvide marv i chilifrugten. Du kan sagtens gemme nogle af kernerne, som kan smide i syltlagen om lidt.
- Kom chilierne i patentglasset. Pres dem evt. lidt sammen, hvis glasset kan blive lidt fyldt.
- Hæld den varme syltelage over chilierne og sæt låget på patentglasset med det samme.
- Lad gerne de syltede chilier trække ca. 2 uger før brug du bruger dem. Så har de udviklet en dejlig syrlighed, som giver det “hotte” et dejlig modspil.
Tip til opskriften
Velbekomme.